Hospitalisatie

Hospitalisatie, gezondheidszorgen en tandbehandelingskosten

Een hospitalisatieverzekering is een aanvullende verzekering op de ziekteverzekering van het ziekenfonds. Er zijn verschillende formules op de markt waarbij u naar keuze een vrijstelling kan inbouwen en al dan niet een verblijf in een éénpersoonskamer verzekert.

 

Voor informatie over groepsverzekeringen voor KMO's en ondernemingen nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen.

Deze verzekering kan worden uitgebreid met bijvoorbeeld een waarborg tandzorgen en ambulante kosten. Hebt u een hospitalisatieverzekering bij uw werkgever? Vergeet dan niet om een wachtverzekering af te sluiten!

 

Hospitalisatieverzekering

Zoals hoger aangehaald worden verschillende formules van hospitalisatieverzekeringen aangeboden. De meeste maatschappijen bieden uitgebreide dekkingen.

  • Onbeperkte terugbetaling van de hospitalisatiekosten, aanvullend op de wettelijke ziekteverzekering (incl. one-day clinic)
  • Inbouwen van een vrijstelling zodat de premie goedkoper wordt
  • Verblijf in een éénpersoonskamer
  • Vrije keuze van arts, kamer en ziekenhuis
  • Terugbetaling van ziekenwagen- en helitransport
  • Wereldwijde dekking
  • Rechtstreekse betaling aan het ziekenhuis

 

Voor- en nahospitalisatie

Terugbetaling van de medische kosten 30 dagen vóór en 90 dagen na de hospitalisatie. Bij sommige maatschappijen tot 60 en 180 dagen.

 

Zware ziektes

Terugbetaling van de medische kosten voor zware ziektes, zonder er sprake is van een hospitalisatie.

 
Wachtverzekering

Indien u bent aangesloten bij een groepsverzekering van uw werkgever, is een wachtverzekering aangeraden. Dit is een verzekering die u recht geeft om te schakelen naar een individuele polis aan een voordelig tarief.

Voordelen: overslaan van medische formaliteiten, eventuele wachttijden vermijden, korting op de premie of behoudt van de instapleeftijd van de originele polis of wachtpolis.

 

Waarom een hospitalisatieverzekering afsluiten bij een verzekeringsmaatschappij en niet via de mutualiteit?

Op eenvoudige vraag bezorgen wij u een vergelijking tussen de voorwaarden van enkele verzekeringsmaatschappen en uw mutualiteit.

 

DKV Hospi